De chef 

 

Maxim is steeds gefascineerd geweest door eten. Van jongs af aan zat hij naast de potten van zijn mama. Op zijn 16de ging hij tijdens het weekend bijklussen in het plaatselijk restaurant Hof ter Polder te Meerdonk.

Daar leerde hij de basis van het koken en na 3 jaar ging hij werken in Kasteel Fruithof te Boechout. Na het afwerken van zijn studies als leerkracht, nam hij een sabatjaar en ging de wereld verkennen. Cuzo, Peru was zijn eerste tussenstop. Hier verbleef en werkte hij 4 maanden voor een plaatselijk ngo. Nadien reisde hij verder door Latijns-Amerika: Bolivië, Chili, Argentinië,...

Door zijn interesse voor de keuken was dit een ware ontdekkingstocht naar smaken, geuren en gevoelens. Hij houdt er dan ook van om deze ervaringen te verwerken in zijn gerechten. Na dat jaar is hij begginen lesgeven. Hij kon het echter niet laten om nog af en toe achter te potten te gaan staan. Dit deed hij in Hof Ten Damme te Kallo, waar hij gedurnede 4 jaar enorm veel heeft bijgeleerd. Hij begon dan ook meteen een cursus kok aan de PIVA en behaalde zijn diploma in januari 2012 me glans.